Hur skall jag klä barnet i kallt väder?

På vintern är det en bra idé att klä sig i lager.
När temperaturen sjunker under +10 ° C är det vanligtvis en bra idé att bära en hatt och handskar. När det blir kallare, behöver händerna och huvudet mer skydd med andningsbara tillbehör som släpper ut fukt. Luft är den bästa isolatorn.
Handskar bör ha plats för extra vantar och skor ska ha utrymme för ett andra par strumpor. Ju yngre barnen är, desto varmare borde de klä sig. Spädbarn som sover i barnvagnar behöver ett extra lager av värme - en sovsäck eller en väldigt varm filt. Öka värmen på outfit ju längre du planerar att vara ute. Använd lämpliga kläder för barn som rör sig och spelar aktivt när det är lämpligt. Det bidrar till att de inte svettar för mycket.
Vid fryspunkten; Undvik överklädsel barn som rör sig mycket. Huvudbonaderna ska vara varma, lätta och andningsbara och inte för tätt vävda. En tunn ullhatt är ett utmärkt val för hektiska aktiviteter. 
Några grader under noll; För aktiva barn är långa johns och vadderade byxor nog, och det är en bra idé att se till att det inte finns så många lager på överkroppen. 
Arktiska förhållanden; En tunn balaclava är ett bra baslager under en hatt eller hatt. En huva kan ge extra värme, speciellt om den har en pälsstyckning som håller varm luft framför ansiktet. Tunna vantar kan bäras under ytterhandskarna, medan ullstrumpor kan användas i stövlar. Flera mellanliggande lager kan användas. När det är väldigt kallt kan det vara trevligt att använda ytterkläder fyllda med dun.

Behöver du hjälp? Kontakta oss Kontakta oss