Hur returnerar jag?

Ångrar du ditt köp?

Vi vill självklart att du ska vara nöjd med din produkt och ha möjlighet att pröva produkten ordentligt inomhus för att se att storleken och passformen är lämplig. Om du ångrar köpet, om produkten inte är som du föreställt dig eller storleken inte passar har du full returrätt i 14 dagar. Vänligen använd då Reimas förbetalda returetikett (se instruktioner nedan). Vid retur ska produkten skickas i originalskick, produkten ska vara oanvänd och ha etiketter/taggar kvar. När vi har tagit emot produkten/produkterna kommer inköpsbeloppet att utbetalas till ditt kontokort eller bankkonto eller krediteras på din faktura.

Om du inte löser ut paketet kommer det att ligga kvar hos ombudet i 14 dagar och returernas sedan till oss. Vi återbetalar inköps- och leveranskostnaderna när vi har behandlat den returnerade beställningen.

Så här returnerar du med Reimas förbetalda returetikett, som du får genom att göra följande:

  1. Fyll i den fysiska returblanketten som du fick i paketet. Skriv orsaken till att du returnerar, följ instruktionerna på blanketten. Detta hjälper oss att förbättra våra produkter och service i fortsättningen.
  2. Lägg returblanketten i paketet tillsammans med de produkter du önskar returnera. Vänligen använd originalförpackning om möjligt, men du kan även använda annan förpackning som passar försändelsen.
  3. Gå till https://amsel.dpwn.net/abholportal/gw/lp/portal/reimaoy/customer/RpOrder.action?delivery=Portal_SE_DOM03 och fyll i de nödvändiga detaljerna. Observera att du skall fylla i din egen adress, mottagarens uppgifter fylls i automatiskt. För vikt, vänligen kontrollera vikten på paketet och uppskatta vikten utifrån det. Ladda sedan ner den förbetalda returetiketten och skriv ut den. Klipp bort den nedre delen av etiketten och spara den som bevis. Här kan du också se spårningskoden för försändelsen. Fäst övre delen av returetiketten på paketet.
  4. Returnera paketet till närmaste DHL serviceställe, märk vänligen att du kan returnera ditt paket tidigast nästa dag efter att du skrivit ut den förbetalda returetiketten, du ser ditt närmaste DHL serviceställe på https://www.dhlpaket.se/sv/privatkund/hamta-paket/hitta-dhl-ombud.html.

På grund av vårt lagerflytt kan tyvärr den gamla returadress till Danmark fortfarande stå på retursedeln i ditt paket. Den rätta returadressen är adressen som står på den förbetalda returetiketten som du skriver ut. Observera vänligen att även om vårt nya lager är i Tyskland, använder vår logistikpartner DHL ett center i Helsingborg och därför är det en adress i Helsingborg som står på etiketten.

Om du har några frågor gällande returneringen vänligen kontakta vår kundservice kundservice.se@reima.com, tfn (+46) 10 551 7373, så hjälper vi dig gärna.

Returadress ifall du inte använder den förbetalda returetiketten:

Geodis Logistics Deutschland GmbH,
Bei der Lehmkuhle 2,
21629 - Neu Wulmstorf - Mienenbüttel
Germany

Vid behov hittar du en standardblankett för utövande av ångerrätt på Konsumentverkets hemsida.

Ersättning vid retur av varor

Om du returnerar en komplett beställning får du ersättningen för beloppet som betalats vid inköpstillfället samt leveranskostnaden. Om du returnerar färre varor än den fullständiga beställningen får du ersättning för beloppet som betalats för varorna som returnerats.

Återbetalningsinformation

Om du returnerar en komplett beställning får du ersättning för beloppet som betalats vid inköpstillfället samt leveranskostnaden. Om du returnerar färre varor än den fullständiga beställningen får du ersättning för beloppet som betalats för produkten/produkterna som returnerats. När vi har tagit emot och behandlat din retur erhåller du motsvarande belopp. Du får ett E-postmeddelande då vi har tagit emot och behandlat ärendet. Återbetalningen sker inom 14 dagar från det att vi mottagit ditt meddelande om utövande av ångerrätten, förutsatt att vi mottagit ditt returpaket eller ett kvitto på att produkterna sänts tillbaka. Utbetalning sker med samma metod som du använde vid det ursprungliga köpet. På det belopp som återbetalas har vi rätt att dra av en summa motsvarande varans värdeminskning i den mån sådan värdeminskning beror på att du som kund har hanterat varan i större utsträckning än vad som är nödvändigt för att fastställa dess egenskaper eller funktion.

Återbetalning om ditt kort har spärrats eller förnyats

Om du ångrar ditt köp och vill utnyttja vår returrätt inom 30 dagar, men under denna tid har förnyat ditt kontokort ska du kontakta vår kundtjänst innan du returnerar varan/varorna. Vi ordnar då ett annat betalningssätt för återbetalning av din beställning.

Behöver du hjälp? Kontakta oss Kontakta oss